Over mij

De Karikaturist - Sandor Paulus is karikatuur sneltekenaar op lokatie (traditioneel of digitaal) en doet studiowerk (cartoons en karikaturen vanaf foto)

 

Sandor Paulus

Overige sites:

sandorpaulus.nl   enprofil.nl

Opleiding

Sandor Paulus (19-09-1975, Halle, BRD) is in 1999 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda, met als studierichting: Autonoom; Grafische Kunsten en Tekenen. Vooropleiding: Lorentz Lyceum (atheneum) te Eindhoven.

Live-karikaturist

Sandor is al 27 jaar actief als live-karikaturist. Werkzaam als sneltekenaar en portretartiest onder de naam De Karikaturist, inzetbaar op allerlei evenementen. Denk hierbij aan bedrijfsfeesten, particuliere feesten, bruiloften en beurzen. Tekeningen op A3, A4, A5-formaat of op bierviltjes en ook digitaal.

Sandor is lid van En Profil (dé beroepsvereniging van professionele portretartiesten) en van ISCA (the International Society of Caricature Artists).

Karikatuur vanaf foto

Karikaturen vanaf foto maakt Sandor vanuit zijn studio digitaal; zo zijn er allerlei toepassingen mogelijk. Zoals print op papier, canvas, hout of aluminium.

Cartoons & Strips

Behalve karikaturen tekent Sandor ook cartoons en af en toe zelfs een kort stripverhaaltje. Enkele vaste kranten en bladen waar de cartoons van hem te zien zijn: weekblad Forum, Primeur magazine en Cursor TU/e.

Workshops

Met regelmaat geeft Sandor ook workshops karikatuur of strip-en cartoon tekenen op scholen en voor organisaties en bedrijven, tijdens personeelsfeesten of teambuildingsessie’s.